गर्भवती महिलाले फोलिक एसिड किन खानुपर्छ ? | Dr Manisha Acharya

Everything News Nepal
By -
0
गर्भवती महिलाले फोलिक एसिड खानु महत्वपूर्ण छ, किनकि यसले गर्भको विकासमा ठूलो भूमिका खेल्छ। फोलिक एसिड विशेष गरी गर्भधारणको पहिलो तीन महिना (पहिलो त्रैमासिक) मा महत्त्वपूर्ण हुन्छ। यसले भ्रूणको मस्तिष्क र मेरुदण्डको विकारहरू जस्तै न्यूरल ट्यूब डेफेक्ट्सको जोखिम कम गर्न मद्दत गर्छ।

फोलिक एसिडको सेवनले गर्भवती महिलामा रगतको कमी (एनीमिया) को जोखिम पनि घटाउँछ र बच्चाको तन्दुरुस्तीमा योगदान पुर्याउँछ। साथै, यसले गर्भवती महिलामा गर्भपतन र प्रि-टरम जन्मका जोखिमहरू पनि घटाउँछ।

डॉक्टर मनीषा आचार्यको अनुसार, गर्भवती महिलाले दैनिक ४०० माइक्रोग्राम फोलिक एसिडको सेवन गर्नु उपयुक्त हुन्छ।

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)